De sprong!

Je kent het vast wel. Het is inmiddels al een dikke week 2022 en de kerstspullen kunnen weer opgeruimd worden. O en wat heb ik een hekel aan lampjes uit de kerstboom halen. Ze komen er namelijk altijd anders uit dan dat ze er ingekomen zijn. In de knoop dus. Hoe krijg ik deze bult aan lichtjes weer uit elkaar? Terwijl ik hier zo mee bezig was, deed me dit denken aan het leven.

2022 is inmiddels weer begonnen en misschien geeft je dat gelijk wel een heleboel onrust en stress. Misschien was je nog helemaal niet klaar voor een nieuw jaar terwijl het nieuw jaar al een feit was. De eerst blog sloot ik af met een vraag:

Vertrouw jij Hem genoeg om die sprong te wagen?

Misschien voel jij je net als die lampjes die in de knoop zitten. Je ziet geen uitweg. Je hebt geen enkel idee hoe je probleem opgelost kan worden en het voelt alsof je vast zit. Vertrouw je Hem dan genoeg om toch de sprong te wagen?

Die middag toen ik geconfronteerd werd met de lampjes in de knoop, werd er aanspraak gedaan op verschillende eigenschappen van mij. Het vroeg om doorzettingsvermogen en geduld. Bezit jij die eigenschappen ook als je kijkt naar het leven? Als het leven tegenzit, ben jij dan iemand die snel opgeeft of ga je door totdat het opgelost is en is opgeven geen optie?

In het geval van de lampjes is het nog niet zo erg probleem als je eerder zou opgeven of wel? Je hebt dan alleen de lampjes nog in de knoop. Maar in het leven, kan opgeven wel ergere gevolgen hebben. Dus denk echt even over de vraag na. Heb jij de sprong al gewaagd? Ben je samen met God het nieuw jaar ingegaan? Of vind je het moeilijk? 

Misschien ben je nog een beetje bang.

Misschien kijk je liever eerst even de kat uit de boom voordat je de sprong waagt.

Misschien kijk je eerst even voorzichtig om het hoekje of er ergens ook gevaar dreigt.

Misschien maak je pas de sprong als je alles zeker weet.

Misschien voelt je leven als de lampjes die in elkaar zitten.

Hoe kom je eruit? Hoe zorg je dat het weer ontrafelt wordt? Hoe zorg je ervoor dat je leven niet meer in de knoop zit. In het leven kan er in verschillende gevallen aanspraak worden gedaan op de eigenschappen die ik net ook benoemde met het uit elkaar halen van de lampjes. Maar misschien kun jij juist nu wel een beetje extra doorzettingsvermogen en geduld gebruiken? Misschien vind je het juist heel moeilijk om moedig verder te gaan en geduld te hebben dat het goed komt?

Vandaag gaan we verder met de serie de sprong. De maand januari staat in het teken van de sprong en dan met het symbool de parachute. We gaan die sprong van dichterbij bekijken. Welke aspecten die ook in het leven voorkomen komen we tegen? Wat zijn bijvoorbeeld  de overeenkomsten als je kijkt naar de lampjes die in de knoop zitten?

Wat voor hoop zit er verscholen in het springen met een parachute?

Te beginnen met de keuze, daarna de sprong, tijdens de sprong en de landing. Vandaag de keuze en de sprong.Je bent er klaar voor. De sprong van je leven. Je hebt al je moed bij elkaar geraapt en gaat het vandaag echt doen, de spring van je leven maken!  Als je dit meegemaakt hebt, ben je ervan verzekerd dat je leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Dit moet je meegemaakt hebben. Nog vol goede moed maar ook wel met een beetje zenuwachtige gevoelens trek je je uitrustig aan. Klaar om de hoogte in te gaan en de sprong te wagen. Je kijkt naast je en ziet een ervaren instructeur. Dat schept hoop en vertrouwen. Hij weet wat die doet, mocht er tijdens de spring iets fout gaan, dan kan hij dat oplossen. We stappen in het vliegtuigje, het gaat het echt beginnen!! Zin in dit nieuwe avontuur! Zin om de sprong te wagen en te gaan voor iets nieuws.

Eenmaal hoog boven in de lucht slaat de twijfel toe. Waar ben ik aan begonnen? Angst vult mijn hart, wat als het niet goed zal gaan? Wat als de parachute bijvoorbeeld knapt? We gaan even terug naar het leven. Herken je dat wanneer je aan iets nieuws wilt beginnen, soms de twijfel ineens toeslaat? Je hebt bijvoorbeeld een droom en terwijl je bezig bent met je droom, krijg je onderweg te maken met twijfel. Wat als dit niet Gods droom voor mij is? Wat als het verkeerd gaat? Wat doe je wanneer twijfel je hart vervult? Dit is het moment waarop jij kunt kiezen en aanspraak maakt op je doorzettingsvermogen.

Krabbel je terug of ga je door?

Terug naar diegene in het vliegtuigje. Ineens kijkt de instructeur mij aan, het komt goed, vertrouw mij! Ik weet wat Ik doe, Ik kan het aan! Mijn doorzettingsvermogen stijgt! Zijn dat ook niet de woorden die God op dit moment tegen jou wil zeggen?

Vertrouw mij, Ik weet wat Ik doe, Ik kan het aan!

De sprong wagen kan soms erg beangstigend zijn. Blijf je daarom maar in je vertrouwde wereldje en ga je geen nieuwe uitdagingen meer aan? Of waag je het erop? Het vliegtuigje begint vaart te verminderen, weg hangen hoog boven de wolken. Wat een prachtig uitzicht! Wauw! Dit pakken ze mij al niet meer af. De instructeur kijkt mij aan. Het is tijd voor de sprong. Ben je er klaar voor? Alleen wanneer jij ja zegt, gaat de sprong door. En zo gaat het ook bij God, God dwingt nooit. Hij laat jou zelf de keuze. Ik kijk de instructeur aan. Ja, ik ben er klaar voor! Ik vertrouw u! Ik buig naar voren en spring!

Welke weg kies jij?

Je pad kan soms erg kronkelend verlopen, met verschillende bochten die je tegenkomt. Soms zal het glad zijn. Soms is je weg goed begaanbaar en zul je fluitend door het leven gaan. Hoe je weg ook zal zijn, je mag weten dat God je opvangt. Hij staat klaar om Zijn parachute te openen voor je en je op te vangen in Zijn armen. Hij staat klaar om je leven te ontrafelen en uit de knoop te halen. Misschien vraagt het leven veel van je. Vraagt het om door te gaan, vraagt het moed, om doorzettingsvermogen en geduld. Je mag weten dat alles wat je nodig hebt om dit leven te leven, in God te vinden is. Hij is er voor jou, voor mij, voor iedereen.

Het leven kan veel van je vragen maar met Hem aan je zijde ben je verzekerd van Goddelijke hulp en daar kan NIEMAND tegenop!

Want onze God is GROTER dan elke probleem! Luister het prachtige lied Our God van Christ Tomlin wat hier prachtig bij past!

Copyright Krullies Schrijfsels

4 gedachten over “De sprong!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: