Het onverwachte, verwachten!

De zomerperiode lijkt inmiddels al ver achter mij. Mijmerend staar ik naar buiten. Vasthoudend aan de blog die ik zelf geschreven heb. Het vakantiegevoel vasthouden tijdens de drukte van alle dag. Wat heb ik inmiddels al vaak aan die blog gedacht. Even mijn moment van rust genomen omdat de drukte van alle dag mijn aandacht aan het opslokken is. Verlangend denk ik teug aan die fijne vakantie, aan die rust.

Ik weet natuurlijk niet hoe je dagen er momenteel uitzien. Misschien heb je het helemaal niet druk maar heb je te maken met moeilijke omstandigheden. Het leven wordt gekenmerkt door ups en downs. Binnenkort doet de herfst zijn intrede alweer maar misschien verlang je nog zo naar de zomer.

Verwachten….

Wat verwacht jij? Durf je te verwachten of ben je bang dat je als je dit doet, je teleurgesteld wordt? Is je leven zo gekenmerkt door moeilijkheden dat je het onverwachte niet meer verwacht? Ik was laatst onderweg en we reden lekker door tot ineens iedereen op de rem ging. We stopten apprupt. Terwijl ik mij afvroeg wat er aan de hand was, zag ik ineens meneer en mevrouw zwaan de weg oversteken. Ik kon een glimlach niet onderdrukken. Dit zijn nou precies die momenten wanneer het onverwachte gebeurt. Een mooi moment vond ik het. Maar ik kan me ook zo voorstellen dat er ook mensen in die rij stonden die zaten te mopperen dat er gestopt werd, die juist snel door wilden rijden. Hoe zou jij reageren?

Verwacht jij nog het onverwachte?

Of ben je een echte planner en heb je je dag tot op elk detail gepland? Misschien gaat je leven niet zoals je zelf had gepland. Het leven is een wirwar van teleurstellingen. Kan je nog blij worden als zich iets onverwachts voordoet? Persoonlijk kan ik erg genieten van die momenten waarin er dingen gebeuren die ik niet voor mogelijk hield. Onverwachte dingen die ineens op een dag op je pad komen, maken voor mij het leven als een avontuur. Precies alles inplannen is voor mij niet de oplossing en ik kan dan ook erg genieten van zo’n onverwacht moment met die zwanen. Die zwanen die midden op de straat liepen met zo’n houding jullie stoppen maar, wij steken over. Niets aantrekkend van wat iemand daar ook van zou vinden.

Zouden wij ook niet meer die houding moeten hebben?

Ongeachte wat mensen vinden, gewoon gaan en je ding doen. Het onverwachte verwachten. Ik denk dat dit ook een mindset is. Je open stellen voor alles wat komen gaat, begint al met het begin van de dag. Ik weet niet hoe jij je dag begint maar ik vind het altijd erg fijn om de dag met God te beginnen, Hem zijn zegen te vragen voor de dag die komt. Samen hand in hand met Hem op pad gaan. En weet je wat zo mooi is? Als je de dag begint met Hem, dan verwacht je het onverwachte. Wanneer God in je leven is, bij je leven betrokken is, kun je ervan uitgaan dat je dingen gaat meemaken die je zelf niet voor mogelijk hield. Dat is het leven samen met God!

Sta jij open voor een leven vol avontuur?

Het kan er in een leven hard aan toe gaan. Er kunnen moeilijkheden zijn die zich alleen maar te lijken te vermenigvuldigen in plaats van dat het minder wordt. Je kunt je soms zo overspoeld voelen door omstandigheden waar jij niets aan kunt doen maar wel middenin zit. Wat doe jij dan? Een nieuw lied van Chris Tomlin die nog niet zo lang uitgekomen is heet: The answer en ik denk dat de titel al genoeg zegt.

Het is en blijft dezelfde waarheid, de oplossing voor alles! Luister maar:

[Verse 1]

I used to wonder

If I would ever

Find what I was searching for

Getting lost and

Forever chasin’

Always wantin’ something more

[Pre-Chorus]

The questions I was fightin’

But You were never hidin’

Just needed some remindin’

[Bridge]
You hold my future, whatever comes
You hold me together, in Your arms
You waited patiently for me
And now I know

[Chorus]
Who is gonna love me all my life
Who is gonna lead me through the darkest night
And be the heartbeat of everything I do
The answer is always You
Always You (Always You)
The answer is always You
It’s always You, always You
The answer is always You

Wat er ook aan de hand is in je leven, verwacht het onverwachte. Dit kan als je met Jezus aan de hand loopt. Verwacht een doorbraak. Verwacht goede dingen in je leven, terwijl je ze misschien nog niet ziet. Dit betekent niet dat ze er niet kunnen zijn. Wij dienen een God voor wie NIETS onmogelijk is. Samen met Hem hand in hand kun je het onverwachte verwachten. De vraag alleen is, sta jij er voor open? Durf jij je leven aan Hem toe te vertrouwen in die zekerheid dat Hij er is en je overal doorheen zal helpen? Verwacht het onverwachte! Hij is het antwoord op ALLES!

Wanneer het onverwachte op je pad komt, pak het dan met beide handen aan!

© Copyright Krullies Schrijfsels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: