Vlokken van zegen!

Het kan je niet ontgaan zijn maar afgelopen dagen kleurde de wereld wit. Afhankelijk waar je woont, had je een pak sneeuw of poedersuiker wat de wereld wit maakte.

Ik kan daar altijd zo van genieten. De wereld die door die witte glans ineens een stukje vrediger lijkt. Ik weet nog goed van vroeger dat ik en mijn zusje, met mijn ouders ook helemaal door het dolle heen waren als het ging sneeuwen. We moesten hoe vroeg of laat het ook was naar buiten toe. En dat mocht natuurlijk ook altijd.  trokken onze laarzen en jassen aan en beleefde geweldige avonturen in de sneeuw. Een dierbare en warme herinnering heb ik daar aan. En elke keer wanneer er dan weer sneeuw is, kan ik met diezelfde verwondering genieten en kijken naar dat prachtige laagje witte poedersuiker zoals mijn lieve neefje zegt. En hoe mooi is het dat we dit doorgegeven hebben en hij toen het sneeuwde ook vol verwondering naar buiten keek en naar buiten wilde om die sneeuw te beleven.

Zoals ik net al schreef toen we kleiner waren, lieten we alles liggen om naar buiten te gaan. Het maakte niet uit wat we aan het doen waren, niets was meer belangrijker dan de sneeuw buiten. En als was het dan misschien al bedtijd, dat maakte niets uit. Want we konden niet gaan slapen want wie zei dat de sneeuw de volgende ochtend niet verdwenen was? Voordat je het wist had je de sneeuw gemist. Voordat je het weet had je deze zegen gemist. En terwijl ik hier verder over nadacht kwam er een gedachte in mij op. God brengt ook dagelijks Zijn zegeningen op ons pad. En als je dan kijkt naar jezelf, stel jezelf dan eens de vraag of je die zegeningen wel opmerkt.

Ben jij je elke dag bewust van Gods zegen?

Het is natuurlijk ook afhankelijk van wat jij onder een zegen verstaat. Een zegen is iets positiefs. Iets waar je blij van wordt. Als ik dan naar mijzelf kijk wat ik als zegen zie dan zijn dat best veel dingen. Het zijn ook vooral de dingen waarvan ik geniet. Bijvoorbeeld mijn lieve familie, de prachtige natuur, de leuke dingen die ik in mijn leven doe, lezen, foto’s maken ect. Een onverwachte sneeuwbui. Dat vind ik allemaal zegeningen.

Wat zijn jouw zegeningen?

Terwijl het al ietsjes donker werd en ik met mijn voeten in de sneeuw stond, dwarrelden de dikke vlokken naar beneden. Zoals die dikke sneeuwvlokken die je in een sneeuwbui blijven omringen, zo blijven Gods vlokken van zegen je leven omringen. De vlokken die je kunt zien en weet dat ze aanwezig zijn. Zoals de vlokken je omringen zo omringt Gods aanwezigheid je leven ook. Voel jij dat? Gods is dagelijks bij je! Wanneer de hele wereld tegen je zou zijn, is Hij daar nog steeds!

Een lied wat hier mooi bij past is het net uitgekomen lied van Iveth Luna

Who says
“I’m with you there in the dark
It won’t always be this hard
I’m holding your broken heart”?
And who says
“I’m not scared of your fears
All your doubts, bring ‘em here
I’m wiping all of your tears”?
He does, He does

It’s just like Jesus
To give me strength when I need it
Hope when I cannot see it
When I’m falling to pieces
It’s just like Jesus
To put me back on my feet when
I was out past the deep end
You wanted me when nobody wanted me
Now I just wanna be
Just like Jesus

Zoals de sneeuw je omringt zo omringt God je ook. Is dat niet fijn om te weten? Wij mensen denken dat we alles zelf moeten doen. Zelf alles moeten oplossen. Maar niets is minder waar. Wij zijn niet gemaakt om dingen alleen te hoeven uitzoeken. Wij hebben de machtigste persoon ever in ons wonen! De kinderen op mijn werk vraag ik altijd bij het Bijbelverhaal waar God woont. En ze geven dan prachtige antwoorden met de hand op hun hart, God woont in ons hart. Als wij mensen dat toch een keer wat meer beseften. We hebben alles in huis, onze Goede Herder is dichtbij! Wat je momenteel meemaakt, waar je deze week of deze dag ook voor komt te staan. Hij gaat met je mee! Laat Zijn aanwezigheid je juist kracht en troost geven, juist in een wereld die in nood is. Juist wanneer de omstandigheden in je leven vragen om extra kracht van God. Te weten dat Hij aan je zijde staat, maakt het verschil in de strijd. Geloof dat Hij bij je is! Geloof dat Zijn vlokken van zegen ook voor jou beschikbaar zijn! De vraag aan jou is of je bereid bent om je handen te openen en Zijn zegen voor je leven te ontvangen. Het is er!

Geloof mijn lieve kind!

© Copyright Krullies Schrijfsels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: